به گزارش کوبکس مقامات در ایران در حال آماده شدن برای اجازه استفاده از ارزهای دیجیتال برای تسویه حساب های بین المللی هستند. به گزارش رسانه های داخلی، مقامات بانک مرکزی و دولت برای اتخاذ مکانیسمی با استفاده از سکه های دیجیتال در حوزه تجارت خارجی چراغ سبز نشان داده اند.

رسانه‌های محلی گزارش دادند که شرکت‌های ایرانی مجاز به استفاده از ارزهای دیجیتال در تسویه حساب با شرکای خود در کشورهای دیگر خواهند بود. به نقل از فایننشال تریبون، علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد:

ما در حال نهایی کردن مکانیزمی برای عملیات سیستم هستیم. این باید فرصت های جدیدی را برای واردکنندگان و صادرکنندگان فراهم کند تا از ارزهای دیجیتال در معاملات بین المللی خود استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری ایرانی ایبنا، پاک که معاون وزیر بازرگانی نیز هست، در شبکه های اجتماعی جزئیاتی را درباره اولین جلسه کارگروه مشترک ارزی بین وزارت و بانک مرکزی اعلام کرد. شرکت کنندگان تعدادی از اقدامات را برای تسهیل تجارت خارجی ایران از جمله پذیرش مکانیزم کریپتو تصویب کردند. در ادامه این گزارش به نقل از همین مقام رسمی آمده است که وزارت بازرگانی ظرف دو هفته طرحی را برای استفاده از ارزهای رمزنگاری شده استخراج شده محلی و سکه های خریداری شده توسط شرکت های خصوصی برای پرداخت هزینه واردات کالا ارائه خواهد کرد. پیشنهاد اولیه از سوی بانک مرکزی ایران است.

پاک تاکید کرد: ارزهای رمزپایه و سیستم‌های بلاک چین کاربردهای عملی زیادی دارند و اگر ایران به آن‌ها توجهی نکند، فرصت‌های تجاری را از دست می‌دهد. وی افزود: در برخی از بازارهای هدف ما، به ویژه در کشورهایی مانند عراق، افغانستان یا پاکستان، ممکن است محدودیت هایی برای استفاده از ارزهای دیجیتال وجود داشته باشد، اما در بازارهای اصلی مانند روسیه، چین، هند و آسیای جنوب شرقی، استفاده از ارزهای دیجیتال رایج است. علاوه بر ماینینگ که در سال ۲۰۱۹ قانونی شد، فضای کریپتو ایران تا حد زیادی بدون نظارت باقی مانده است. در ماه آوریل، بانک مرکزی ایران (CBI) به بانک‌ها و صرافی‌های داخلی اجازه داد تا از سکه‌های دیجیتال ضرب‌شده داخلی برای پرداخت هزینه واردات به کشور تحریم‌شده استفاده کنند. با این حال، مقامات تهران به دنبال تجارت و پرداخت ارزهای دیجیتال در این کشور هستند.

 

کیف پول یوان دیجیتال در بین برنامه های دانلود شده در چین قرار دارد

کیف پول جدید ارز دیجیتال دولتی چین طی چند روز پس از راه اندازی به سرعت به یکی از پربارگیری ترین اپلیکیشن ها در این کشور تبدیل شد. طبق گزارش رسانه ها، استفاده و ادغام آن با سایر برنامه ها به افزایش پرداخت های یوان دیجیتال کمک کرده است.

ارزهای دیجیتال

 

راه اندازی کیف پول یوان دیجیتال در آستانه سال نو قمری و المپیک زمستانی افزایش می دهد

یک هفته پس از عرضه به عموم، کیف پول یوآن دیجیتال (e-CNY) در بین برنامه های دانلود شده چین قرار گرفت. ساوت چاینا مورنینگ پست به نقل از محققان بازار گزارش داد که روز چهارشنبه، یک روز پس از نمایش ، تعداد دانلودهای آن از Wechat Tencent فراتر رفت و به محبوب ترین برنامه در iOS اپل تبدیل شد. تا روز دوشنبه، این دومین برنامه مالی پر بارگیری در فروشگاه اپلیکیشن شیائومی بود.

برنامه e-CNY به طور گسترده برای دانلود در دسترس است اما در حال حاضر فقط در مناطق انتخاب شده قابل استفاده است. مؤسسه تحقیقات ارز دیجیتال بانک خلق چین (PBOC)، توسعه‌دهنده این نرم‌افزار، با مقامات ۱۰ شهر آزمایشی از جمله شانگهای، شنژن، شیونگان، چنگدو، سوژو و پکن همکاری می‌کند، جایی که یوان دیجیتالی را توزیع کرده است. این نشریه اشاره می‌کند که راه‌اندازی این اپلیکیشن بخشی از تلاش‌ها برای ترویج ارز دیجیتال بانک مرکزی چین ( CBDC ) در آستانه سال نو قمری است که از اول فوریه آغاز می‌شود، زمانی محبوب برای هدیه دادن بسته‌های قرمز رنگ. در طول تعطیلات یک هفته‌ای، بازی‌های المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ از ۴ فوریه آغاز می‌شود. بازدیدکنندگان در مکان‌های برگزاری در پایتخت می‌توانند بدون نیاز به افتتاح حساب بانکی محلی از e-CNY استفاده کنند. یوان دیجیتال را می توان از طریق سایر برنامه های پرداخت مانند Alipay و Wechat Pay که ۹۰ درصد از بازار پرداخت موبایلی چین را تشکیل می دهند، خرج کرد.

یوان دیجیتال چین بدون شک پیشرفته ترین CBDC جهان است، پیش از پروژه های مشابه در ایالات متحده ، اتحادیه اروپا و روسیه . یکی از مقامات PBOC در ماه نوامبر فاش کرد که این ارز دیجیتال در معاملاتی به ارزش نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار استفاده شده است. تا اکتبر، حدود ۱۴۰ میلیون نفر از ساکنان چین یک حساب یوآن دیجیتال باز کرده بودند. دولت پکن در حالی که e-CNY را تبلیغ می‌کرد، سال گذشته سرکوب ارزهای دیجیتال و فعالیت‌های مرتبط با آن را در سراسر کشور آغاز کرد.

 

مراکش اکنون کشور پیشرو در تجارت رمزنگاری P2P در آفریقای شمالی است

در سال ۲۰۲۱، مراکش که قبلاً اقداماتی را برای محدود کردن تجارت کریپتو اعلام کرده بود، پس از افزایش حجم تجارت همتا به همتا (P2P) به ۶ میلیون دلار، به کشور پیشرو در تجارت کریپتو در شمال آفریقا تبدیل شد.

ارزهای دیجیتالمراکش در جمع چهار تیم برتر آفریقا

در سال ۲۰۲۱، بر اساس آخرین داده‌های شرکت پرداخت‌های رمزنگاری Triplea، حجم مبادلات ارز دیجیتال مراکش به میزان ۶ میلیون دلار کافی بود تا رتبه‌بندی برترین کشور تجارت ارزهای دیجیتال آفریقای شمالی را مشاهده کنیم. داده ها همچنین نشان می دهد که تنها سه کشور آفریقایی در صدر حجم مراکش قرار دارند که شامل نیجریه، آفریقای جنوبی و کنیا می شود.

در تجزیه و تحلیل آمار جهانی تجارت کریپتو همتا به همتا، داده‌های تحقیق Triplea نشان می‌دهد که ۲.۴ درصد از جمعیت مراکش، یا ۸۷۸۱۶۸ نفر، در سال ۲۰۲۱ صاحب ارزهای دیجیتال بودند. تنها چهار کشور آفریقایی – کنیا (۸.۵۲ درصد)، آفریقای جنوبی ( ۷.۱۱٪، نیجریه (۶.۳۱٪)، و غنا (۳.۰۱٪) – نسبت های بیشتری از جمعیت مربوطه خود دارند که دارای رمزنگاری هستند.

همانطور که در گزارش تحقیق اشاره شد، علاقه به ارزهای دیجیتال در مراکش علیرغم قوانین ثابت این کشور در برابر تجارت کریپتو، که برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ اعلام شد، افزایش یافته است.

در این گزارش توضیح می‌دهد: «مردم مراکش برای ارزهای دیجیتال باز هستند، به طوری که حجم معاملات بیت‌کوین همتا به همتا به طور پیوسته در طول سال‌ها افزایش یافته و به رکورد ۲.۱۸ میلیون درهم مراکش در سال ۲۰۲۰ رسیده است.»

علاوه بر این، این گزارش خاطرنشان می‌کند که افزایش حجم مبادلات همتا به همتا در مراکش طی سالی رخ داد که بانک مرکزی، بانک المغرب (BAM) اعلام کرد که مزایای راه‌اندازی یک ارز دیجیتال را بررسی خواهد کرد.

اوکراین پیشتاز گروه است

در همین حال، یافته‌های این پلتفرم تحقیقاتی نشان می‌دهد که اوکراین – که دارای ۵,۵۶۵,۸۸۱ نفر از مردم خود است که دارای رمزنگاری هستند – با ۱۲.۷۳ درصد، بیشترین تمرکز مالکان کریپتو در جهان را دارد. روسیه با ۱۱.۹۱ درصد در رتبه دوم، ونزوئلا با ۱۰.۳۴ درصد در رتبه سوم و کنیا در رتبه چهارم قرار دارند.

با توجه به جمعیت کلی مالکیت کریپتو، Triplea دریافت که ۷۹ درصد از دارندگان آن مرد و ۲۱ درصد زن هستند. در سطح جهانی، حدود ۵۸ درصد از دارندگان ارزهای دیجیتال زیر ۳۴ سال سن دارند. حدود ۸۲ درصد دارای مدرک لیسانس یا بالاتر هستند در حالی که ۳۶ درصد دارای درآمد سالانه بیش از ۱۰۰۰۰۰ دلار آمریکا هستند.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *