پلتفرم Avalanche چیست؟
همیشه بهترین راه جهت سرمایه گذاری در رمز ارز ها شناخت کامل آن پروژه است. در این مقاله سعی بر این شده است که با در اختیار قرار دادن مطالب درست، درک درستی از سرمایه گذاری در پلتفرم اولانچ را بدست آورید.
اَوِلانچ (Avalanche) یک شبکه بر بستر بلاک چین (block-chian) متن باز(open source) است، شبکه اولانچ پروتکل اجماع مختص به خود بهره می برد.شبکه اولانچ جزو اولین پلتفرم هایی است که توانایی تایید تراکنش ها را در کمتر از ۱ ثانیه دارد. اولانچ (Avalanche) از ابزار توسعه اتریوم نیز پشتیبانی میکند، این پلتفرم نیز همانند دیگر پلتفرم های موجود توکن اختصاصی خود را نیز دارد. توکن پلتفرم Avalanche، AVAX نام دارد.
ویژگیهای پلتفرم اولانچ
۱) استفاده از تکنولوژی نوآفرینی: پلتفرم اولانچ بر اساس یک پروتکل اجماع منحصر متفاوت همراه با نوآفرینی ایجاد شده است. این پروتکل امکان کارکرد بسیار قدرتمند در امر پردازش تراکنشها، مقیاس پذیری بالا همراه با امنیت و تمرکززدایی بالا را کنار هم گرد آورده است.
۲) تیم قدرتمند اولانچ: اولانچ از تیم قدرتنمدی تشکیل شده است.
امین گون سیرر (Emin Gun Sirer)
سیرر بنیانگذار و مدیر اجرایی شبکه اولانچ است. سیرر استاد علم کامپیوتر در دانشگاه کرنل بوده و سیرر بر روی سیستمهای عامل، شبکه و سیستمهای توزیع شده فعالیت زیادی دارد. سیرر و به اولین تولید کننده ارز دیجیتال با استفاده از الگوریتم اجماع اثبات کار (Proof of Work) شهرت دارد
جان وو (John Wu)
وو رئیس شبکه اولانچ است. وو ۲۰ سال فعالیت در حوزه تکنولوژی های مالی را داراست که از عمده ترین فعالیت وو می توان به عنوان مدیر اجرایی موسسه سرمایهگذاری داراییهای دیجیتال شیرزپست اشاره کرد.
تد یین (Ted Yin)
تد به عنوان معمار پروتکل ارشد (Chief Protocol Architect) در این شبکه (اولانج) فعالیت می کند.
۳) رشد سریع: شبکه آزمایشی اولانچ که رمز ارز را داراست AVAX توانست به رکورد بیش از هزار گره تاییدکننده (Validator Node) در اولین فعالیت خود دست پیدا کند. این امر سبب جذب هزاران نفر در جامعه توسعهدهندگان اولانچ شد.
۴) اولانچ عادلانه فعالیت می کند: اوالانچ طوری طراحی شده است تا بتواند محیط عادلانه ای را برای کاربرانش فراهم کند. چه از نظر ساختار و چه از نظر توزیع توکن این پلتفرم. به دلیل ساختار سبک معماری این شبکه جهت امنیت شبکه و تایید تراکنش ها نیازی به سخت افزار های قدرتمند که قیمت بالایی دارند نیست.
ویژگیهای کلیدی پلتفرم اولانچ (Avalanche)
۱) اولانچ از قراردادهای هوشمند همانند اتریوم پشتیبانی می کند. تراکنشها در این شبکه در مدت کمتر از ۱ ثانیه تایید می شوند، سرعت شبکه اولانچ را می توان با شبکه ویزا کارت مقایسه کرد.
۲) پلتفرم اوالانچ به دلیل پشتیبانی از ماشین مجازی اتریوم (EVM) ، امکان فعالیت ابزار های توسعه اتریوم (ترافل (Truffle)، ریمیکس (Remix)، متامسک (Metamask)، مای اتر والت (MEW)) را در این شبکه فراهم کرده است.
۳) پلتفرم اوالانچ از توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) نیز پشتیبانی میکند.
تکنولوژی Avalanche
اولانچ از یک تکنولوژی نوآورانه استفاده میکند. پلتفرم اولانچ با ترکیب یک پروتکل اجماع جدید و قدرتمند همراه با یک شبکه غیرمتمرکز، تراکنشها در مدت زمانی کمتر از ۱ ثانیه پردازش میکند. زیرساخت اوالانچ بسیار مقیاس پذیر است و به همین سبب امکان ساخت زیرشبکههای جدید (subnetwork) با محیطهای کاستومایز شده را فراهم می کند.
معماری شبکه اولانچ
معماری شبکه اوالانچ از چهار بخش تشکیل شده است. که در ادامه به معرفی این بخش ها می پردازیم.
- موتور اجماع
پروتکل شبکه اولانچ از الگوریتم اجماع منحصر بفرد خود استفاده می کند. الگوریتم اجماع این شبکه بر پایه اثبات سهام یا PoS (proof of stake) است، باید اینطور در نظر گرفت که پلتفرم اولانچ آپگریدی از الگوریتم اجماع اثبات سهام است. الگوریتم اجماع شبکه Avalanche به دو بخش تقسیم میشود:
بخش اول یک الگوریتم اجماع با قدرت بالا و بهینه سازی شده دگ است. دگ (DAG) یا Directed Acyclic به معنی گراف غیرمدور مستقیم است.
بخش دوم به اسنومن (Snowman): یک الگوریتم اجماع با کارایی بالا و کاملا سفارشی شده جهت قراردادهای هوشمند است.
- زیرشبکه یا ساب نت (Subnet)
Subnet مخفف عبارت Sub-Network است، هر زیرشبکه مسئول ایجاد مکانیزم پاداش مجزا برای تاییدکننده ها یا نود هاش شبکه است.
- ماشینهای مجازی
ماشینهای مجازی (VMs) کدهایی هستند که امکان ایجاد پایگاههای داده جدید را فراهم یا تولید میکنند.
- زنجیرهها
زنجیرهها (Chains) رشتههایی از داده ها هستند که میتوانند به شکل DAG و یا بلاک چین مورد استفاده قرار بگیرند. زنجیرهها توسط ماشینهای مجازی تولید میشوند.
زیرشبکههای اصلی اولانچ
هر چیزی در پلتفرم اولانچ در یک زیر شبکه قرار می گیرد. تاییدکنندگان یا نود های شبکه عضوی از شبکه اصلی هستند و فعالیت در زیرشبکهها (subnetwork) اختیاری است. شبکه اصلی به سه زیرشبکه که ادامه معرفی می شود تقسیم بندی می شود.
- زنجیره سکو (P-Chain)
زنجیره سکو یا P-Chain زنجیرهای است که قرادادههای هوشمند بر روی آن ذخیره میشوند. همچنین P-Chain وظیفه هماهنگسازی نود های بلاک را نیز بر عهده دارد. P-Chain اجازه ساخت زیرشبکههای جدید را به کاربران میدهد. زنجیره سکو از الگوریتم اجماع اسنومن (Snowman) قدرت می گیرد.
- زنجیره مبادله (X-Chain)
زنجیره مبادله یا X-Chain در جهت مدیریت داراییها، ساخت داراییهای جدید و امکان نقل و انتقال را بر عهده دارد.
- زنجیره قراردادها (C-Chain)
این زنجیره امکان عقد قرار دادهای هوشمند متعدد مبتنی بر شبکه اتریوم را فراهم می کند. C-Chain نیز از الگوریتم اجماع اسنومن استفاده می کند.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!