همانطور که می دانید در بازار های خرید و فروش ارز دیجیتال همچون سایر بازار ها به همان اندازه که ممکن است سود ببریم، امکان ضرر نیز وجود دارد. بنابراین داشتن مهارت هایی که بتوانیم این ضرر را به حداقل برسانیم بسیار حائز اهمیت است. این مدیریت ضرر ها را تحت عنوان مدیریت ریسک در بازار های ارز دیجیتال می توان تعریف کرد. در این بازار ها با انواع مختلفی از ریسک از جمله ریسک در سرمایه گذاری، ریسک در بازار و … رو به رو خواهیم شد. اما در ابتدا برای درک مفهوم مدیریت ریسک بهتر است به بررسی معنای ریسک بپردازیم. حتما برای شما نیز پیش آمده است که در یک جمع خانوادگی یا دوستانه قرار گرفته اید و اطرافیان از ضرر هنگفت شخصی در بازار های ارز دیجیتال یا بورس صحبت کرده اند. مثلا اینکه آن شخص تمام سرمایه ی خود را از دست داده است. نکته ی قابل توجه این است که در تمام این تجربه های زیان بار مبحث مهمی به نام مدیریت ریسک پنهان شده است. لازم است بدانیم که ریسک مترادف با خطر نیست. بلکه به معنای سنجش مقدار احتمال ضرر با نگاه به سود محتمل از معامله است.
علاوه بر اهمیت مفهوم ریسک، توجه به عادت های شخصی و شناخت واکنش های ما در مواقع مختلف نیز ضروری است. اینکه ما در لحظه ی تصمیم گیری چگونه عمل می کنیم و یا به چه مولفه هایی توجه می کنیم. برای مثال پیش از تصمیم گیری برای خرید یا فروش سرمایه هرگز نباید از تمام دارایی خود استفاده کنیم. باید احساسات را کنار گذاشته و تنها روی اطلاعاتی تمرکز کنیم که به معامله ی ما مربوط است. مثلا روند ها را بررسی کرده، قیمت و حجم معاملاتی را در نظر گرفته و به اخبار لحظه ای در این زمینه توجه کنیم. 
یکی دیگر از راه های کم کردن ریسک، پراکنده کردن سرمایه در چند نوع ارز است. در واقع شما با این کار میزان خسارت احتمالی برای ریسک را به چند بخش کوچکتر تقسیم می کنید. علاوه بر اینها رعایت زمان خروج از معامله که اصطلاحا (Exit Strategy) خوانده می شود در کاهش ریسک بسیار کمک می کند. خیلی از معامله کنندگان بدون توجه به این اصل مهم بعد از مدتی متوجه افت اساسی سرمایه ی خود شده اند و با روند های نزولی رو به رو گردیده اند.
بعد از تمام نکات گفته شده به نقش مهم دانش و آگاهی معامله در مدیریت ریسک می رسیم. مدیریت ریسک پیوند تنگاتنگی با علم معامله گری دارد. در واقع بهتر است شخصی که هنوز به دانش کافی در زمینه ی ترید دست نیافته، با بخش کوچکی از سرمایه ی خود وارد معامله شود. در غیر این صورت وارد کردن تمام سرمایه در معاملات ارز برای یک فرد کاملا مبتدی یک کسب تجربه و یادگیری پر هزینه خواهد بود. بنابراین پیش از اینکه یک معامله ی نسبتا بزرگ انجام دهید حتما دانش و آگاهی خود را در ترید یا معامله گری افزایش دهید.
موضوع بعدی در مدیریت ریسک توجه برنامه ریزی شده به اخبار و روند هاست. وسواس بیش از حد در مشاهده ی روند ها و دنبال کردن اخبار مربوطه، فرد را دچار وسوسه و میل کاذب به خرید یا فروش هیجانی خواهد کرد و زمینه را برای بالا رفتن ریسک و تصمیم غیر کارشناسی فراهم می کند.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *