bitcoin-btc-logo1

بیت کوین

  ریال

  دلار

تاریخچه

قیمت خرید (USDT)

قیمت فروش (USDT)

قیمت کل خرید USDT

قیمت کل فروش USDT

پیشنهاد های خرید و فروش

بیت کوین چیست ؟

بیت کوین(Bitcoin) با واحد اختصاری BTC یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز بدون بانک مرکزی یا مدیریت واحد است که میتوان بدون نیاز به واسطه از کاربر به کاربردیگر از طریق شبکه بیت کوین همتا به همتا ارسال شود.تراکنش ها توسط یک شبکه به صورت رمزنگاری شده تایید می شود و در یک دفتر کل توزیع شده عمومی به نام بلاکچین ثبت و ضبط می شود .

چه کسی بیت کوین را اختراع کرد؟

اگرچه معرفی رسمی بیت کوین به دنیای ارزها در سال ۲۰۰۹ اتفاق افتاد اما در سال ۲۰۰۸ نیز ردپایی از آن منتشر شد. در این سال یک مقاله توسط فردی ناشناس در فضای مجازی دست به دست شد. شرح این مقاله درباره معرفی بیت کوین به عنوان یک پول الکترونیکی بود.

ساتوشی ناکاماتو همان فرد مرموز و بدون هویتی بود که با انتشار مقاله توانست یک دفاع بی نقص از بیت کوین به عنوان ارز آینده دنیا داشته باشد. پیش از انتشار این مقاله، دامنه bitcoin.org نیز در سال ۲۰۰۸ ثبت شده بود و هویت فردی که آن را ثبت کرد نیز ناشناس بود. این تکه‌های پازل در کنار یکدیگر باعث شد تا کاربرانی که به این بازار جذب شده بودند، ساتوشی را خالق قطعی اولین ارز دیجیتال موفق دنیا بدانند.

هویت ساتوشی ناکاماتو همچنان مانند یک راز در دنیای بلاک چین و ارز دیجیتال باقی مانده و هنوز هم کسی نمی‌داند که او در دنیای حقیقی چه نام و نشانی دارد. بااین حال اقدام شگفت‌انگیز او باعث شد تا در نهایت بیت کوین در سال ۲۰۰۹ برای اولین بار در دسترس عموم مردم قرار گیرد و تراکنش‌های آن در شبکه بلاک چین ثبت گردد.

هارد فورک چیست؟

بیت کوین یک نوع رمز ارز است. صورت‌حساب‌های بیت کوین در توکن‌هایی به‌صورت کلیدهای عمومی و خصوصی نگهداری می‌شوند توکن به وسایل سخت‌افزاریِ امنیتیِ کوچکی گفته می‌شود که در اختیار کاربران یک شبکه قرار می‌گیرد تا با متصل کردن آنها به دستگاه‌شان، هویت‌شان شناسایی و تأیید شود این کلیدها خود شامل رشته‌ای طولانی از اعداد و حروف هستند که از طریق الگوریتم‌های رمزنگاری پیچیده‌ای به یکدیگر متصل شده‌اند. کلید عمومی که می‌توان آن را با شماره‌حساب بانکی قیاس کرد به‌عنوان یک آدرس در سراسر شبکه  و در کل جهان منتشر می‌شود و اشخاص می‌توانند به آن کلید عمومی، بیت کوین ارسال کنند و کلید خصوصی که می‌توان آنرا با رمزکارت‌های بانکی قیاس کرد نیز به‌عنوان یک عامل حفاظتی برای محافظت از حساب بیت کوین فرد و  انتقالات مجاز بیت کوین استفاده می‌شود. کلیدهای بیت کوینی را نباید با کیف پول‌های بیت کوین (Bitcoin Wallets) اشتباه بگیریم. کیف پول بیت کوین یک سخت‌افزار یا یک نرم‌افزار است که معاملات بیت کوین را تسهیل کرده و اجازه ردیابی مالکیت کوین‌ها را به افراد می‌دهد. البته واژه Wallet (کیف پول) کمی با طبیعت بیت کوین در تضاد است. زیرا که بیت کوین به‌طور ذاتی غیرمتمرکز است و برخلاف مفهوم واژهٔ “کیف پول” در یک نقطه ذخیره‌سازی نمی‌گردد و به‌صورت غیرمتمرکز در شبکهٔ بلاک چین می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کیف پول بیت کوین می‌توانید از مطلب آموزشی «کیف پول بیت کوین» دیدن نمایید. پی‌نوشت: با استناد به بنیاد رسمی بیت کوین، واژه Bitcoin  با B بزرگ زمانی استفاده می‌شود که ما قصد اشاره به مفهوم یا موجودیت بیت کوین را داریم، در حالی که واژه bitcoin با b کوچک زمانی استفاده می‌شود که قصد اشاره به مقداری مشخص از این رمز ارز را داریم. واژهٔ جمع بیت کوین را نیز به هر دو صورت bitcoin یا bitcoins می‌نویسند. بیت کوین به‌صورت عمومی با سه حرفی BTC مخفف می‌کنند.

بیت کوین چگونه کار می‌کند؟

بیت کوین یکی از اولین رمز ارزهایی است که از سیستم peer to peer استفاده می‌کند. در این سیستم مجازی، اطلاعات بین دو فرد و بدون دخالت هیچ‌گونه قدرت و دولت مرکزی اتفاق می‌افتد. استفاده از این سیستم باعث تسهیل پرداخت‌های آنی می‌شود. افراد و کامپیوترهایی که در شبکهٔ بیت کوین به‌عنوان “واحدهای پردازش اطلاعات” مشغول به فعالیت هستند را گره (Node) و یا ماینر (Miner، با معنی تحت‌اللفظی “معدن کار”) می‌نامند. ماینرها افرادی هستند که در قبال انجام محاسبات مربوط به شبکه بیت کوین، جایزه‌هایی را به‌شکل آزاد شدن مقادیری از بیت کوین یا دریافت مبلغی در قالب بیت کوین برای حق‌الزحمهٔ فعالیت‌هایشان دریافت می‌کنند. ماینرها را می‌توان به نیروهایی غیرمتمرکز تشبیه کرد که در تلاش برای هر چه معتبرتر کردن شبکهٔ بیت کوین هستند. بیت کوین‌های جدید با اندازه‌ای یکسان برای ماینرها آزاد می‌شوند. البته نکتهٔ مهمی که باید در نظر داشت این است که نرخ آزادسازی این بیت کوین‌ها به‌طور مرتب در حال کاهش است. یعنی هر بار مدت‌زمان بیشتری و تعداد محاسبات بیشتری باید انجام شود تا ماینر بتواند به بیت کوین‌های جدید دسترسی پیدا کند. زیرا که تعداد کل بیت کوین‌های موجود استخراج شده و نشده برابر با ۲۱ میلیون واحد است.

کاربرد های بیت کوین

  • پرداخت
  • خرید فروش
  • سرمایه گذاری

مزیت‌های بیت کوین چیست؟

  • تمرکز بر سیستم بلاک چین
  • امنیت بالا در معاملات و انجام تراکنش‌ها
  • عدم وابستگی به یک سیستم نظارتی واحد
  • انجام آسان تراکنش‌های بین‌المللی
  • قابلیت نقدپذیری بالا
  • شفافیت اطلاعات در معاملات
  • هزینه جانبی پایین‌تر نسبت به سیستم‌های پرداخت بین بانکی
  • تراکنش‌های بدون مالیات
  • حذف واسطه در معاملات
  • جلوگیری از رکود و تورم

شبکه های انتقال بیت کوین

  • BEP2 بایننس چین
  • TRC20 ترون چین
  • OMNI اومنی
  • ERC20 اتریوم چین