مونرو چیست؟ تاریخچه آن
مونرو (monero) یک رمزارز با قابلیت Scability است، که همانند رمزارز های قدرتمند دیگر، با هدف رفع مشکلات موجود و ارتقای امکانات بازار کریپتو عرضه شد. بنیان گذاران مونرو یک گروه ۷ نفره بودند که هویت ۵ نفر آنها هیچ وقت مشخص نشده است. دیوید لاتاپی و ریکاردو اسپاگنی دو نفر شناخته شده از این تیم ۷ نفره هستند که اداره شرکت را برعهده دارند. این رمزارز با الهام از بایت کون در سال ۲۰۱۴ به بازار ارائه شد که چندان سابقه طولانی ندارد. اما با وجود این سابقه کم توانسته در حفظ حریم خصوصی کاربران خدمات درخشانی را از خود ارائه دهد و به یکی از رمزارز های موفق در این عرصه تبدیل شود.
بلاک چین اختصاصی مونرو
مونرو با تکیه بر بلاک چین خود، سعی می کند تمرکززدایی را به بالاترین سطح ممکن برساند و خود را در این رقابت سخت و نفس گیر از دیگر رمزارز های قدرتمند این بازار جلو بیاندازد. این رمزارز با ایجاد زنجیره بلوکی جدید خود، قادر شده است در هر ۲ دقیقه یک بلاک به بلک قبلی خود اضافه کند. همچنین به دلیل ساختار فوق سری و کدگذاری شده مونرو، اندازه هر بلاک آن منعطف است که این موضوع باعث کنترل بهتر روی داده ها و مقیاس پذیری مونرو شده است. در واقع حفظ امنیت بالا و مخفی ماندن اطلاعات پیرامون تراکنش ها باعث شده است این شبکه نیازمند رمزنگاری های لایه لایه و داده های بیشتری باشد. در همین راستا بلاک چین مونرو تفاوت مهمی با زنجیره های بلوکی دیگر رمزارز ها دارد، به طور کلی بلاک چین تحت استفاده آن، هیچ داده و اطلاعاتی را در اختیار کاربران و مخاطبین خود به اشتراک نمی گذارد، در حالیکه اغلب رمزارز های محبوب بازار تا حد قابل توجهی اطلاعات بدست آمده را در اختیار کاربران قرار می دهند. این ویژگی مونرو نیز برای حفظ بیشتر امنیت و مخفی ماندن اطلاعات لحاظ شده است.
ویژگی های منحصر به فرد مونرو
مونرو، یک ارز سراسر کدگذاری شده است که از سامانه های مدیریت نرم افزار مانند ویندوز، اندروید، مک او اس و لینوکس و … پشتیبانی می کند. این ارز دیجیتال قابلیت جایگزینی دارد، به این معنا که واحد های ارز قابل تعویض است و در صورت تمایل می توانید واحد دیگری را مورد استفاده خود قرار دهید و آدرس هایی که پیش از تعویض واحد پول خود، به صورت ناخواسته از آنها استفاده کردید را توسعه دهندگان شبکه بعد از رصد کدن از بین می برند؛ همچنین تمام تراکنش ها در این شبکه غیرقابل رهگیری است. امنیت این شبکه از الگوریتم رمزگذاری شده پیچیده ای پیروی میکند که درصد احتمال کلاهبرداری را بسیار کاهش داده است. این سطح از امنیت و حفظ حریم خصوصی، موجب علاقه بسیاری از افراد و سرمایه گذاران به این ارز دیجیتال شده است. البته ویژگی غیرقابل رهگیری بودن تراکنش ها در این رمزارز مشکلی نیز به وجود می آورد که اگر کلاهبرداری بر روی سرمایه شما اتفاق بیافتد و مبلغی از حسابتان بدون اجازه شما کسر شود، دیگر آن پول یا سرمایه قابل بازگردانی نیست. اما احتمال وقوع همچین اتفاقی بسیار کم است.
استفاده از پروتکل (cryptonote)
مونرو تحت پوشش پروتکل «کریپتونوت» فعالیت می کند. این الگوریتم با ساختاری متفاوت باعث پیشرفت سطح بلاک چین آن شده است که امکان مسدود شدن آن را کاهش دهد. همانطور که پیش اشاره کردیم، مونرو یک ارز رمزگذاری شده است که امنیت پیچیده و لایه لایه ای را در ساختار خود لحاظ کرده است و تمرکز بیشتر خود را بروی محرمانه ماندن ساز و کار تراکنش های خود مثل مخفی کردن اطلاعات آدرسها و مبالغ خود گذاشته است. کاربران این شبکه می توانند با استفاده از کلید های تعیین شده از سوی سیستم که شامل کلید عمومی وکلید شخصی است، مشخص کنند که چه کسانی می توانند شاهد اطلاعات فرستنده و گیرنده باشند.
سخن آخر
با در نظر گرفتن مطالب بالا مونرو در فهرست رمزارز های برتر قرار می گیرد و برای انتخاب یک رمزارز مناسب، گزینه مناسبی است. تا به امروز این ارزدیجیتال به عنوان یک شبکه با «قابلیت محرمانگی بالا و البته شفافیت در هنگام نیاز» شناخته میشود.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!